ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άμεσα και οικονομικά

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΚΑΜΕΡΑ

Αποφράξεις Διάγνωση με κάμερα

Η εταιρεία μας, διαθέτει διαγνωστική κάμερα για τις αποφράξεις που με τον εύκαμπτο άξονά της μπαίνει και διακλαδίζεται μέσα στις σωληνώσεις επιτρέποντας να δούμε απεικονιστικά την ενδεχόμενη ζημιά ή φράξιμο του σωλήνα. Υπάρχουν πολλές αιτίες που ευθύνονται για την κακή λειτουργία της αποχέτευσης και το φράξιμο της. Προβλήματα προκύπτουν από κακοτεχνίες, καθιζήσεις υποστρώματος, ρίζες κοντινού δέντρου, χώματα, λίπη κ. τ. λ. Όλα αυτά, δημιουργούν φραγμούς στη διέλευση των υδάτων με αποτέλεσμα την αναστροφή τους στην αρχή πλημμυρίζοντας τους χώρους, δημιουργούν σπασίματα σωληνώσεων που διαφεύγουν τα καθαρά ή τα ακάθαρτα νερά με λύματα στον περιβάλλοντά τους χώρο. Μια απόφραξη λύνει αυτόματα αυτό το πρόβλημα!

ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Αποφράξεις Διάγνωση με κάμερα
Διάγνωση βλαβών αποχέτευσης με κάμερα

Το εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας μας,  αναγνωρίζοντας την κατανομή και τον τύπο του δικτύου στο χώρο σας, χρησιμοποιώντας τη διάγνωση με κάμερα, βλέπει την ενδεχόμενη ζημιά και σας ενημερώνει για το είδος και το βάθος της, ώστε να συγκεκριμενοποιήσετε το σημείο επέμβασης του υδραυλικού γλυτώνοντας σας έτσι ανώφελα σκαψίματα, χρόνο και χρήματα.

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΣΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΕ ΑΥΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απόφραξη και καθαρισμός φρεατίου σε αυλή

Διάγνωση με κάμερα: πώς λειτουργεί.

Διάγνωση με κάμερα

Η εταιρεία μας διαθέτει διαγνωστική κάμερα που με τον εύκαμπτο άξονά της μπαίνει και διακλαδίζεται μέσα στις σωληνώσεις επιτρέποντας να δούμε απεικονιστικά την ενδεχόμενη βλάβη ή φράξιμο του αγωγού. Διάγνωση προβλημάτων σε αγωγούς με κάμερα. Τα μπλοκαρίσματα προκύπτουν συνήθως από κακοτεχνίες, ρίζες κοντινού δέντρου που εισχωρούν στους αγωγούς, από ιζήματα λυμάτων κ.α. Όλα αυτά τα προβλήματα στους αγωγούς συχνά δημιουργούν βουλώματα στη διέλευση των υδάτων. Ως αποτέλεσμα έχουμε την αναστροφή τους στην αρχή. Έτσι πλημμυρίζουν οι χώροι εγκατάστασης τους. Ακόμα προκαλούνται σπασίματα στις σωληνώσεις που διαφεύγουν τα καθαρά ή τα ακάθαρτα νερά με λύματα στον περιβάλλοντά τους χώρο.

Η εταιρεία μας διαθέτει διαγνωστική κάμερα που με τον εύκαμπτο άξονά της μπαίνει και διακλαδίζεται μέσα στις σωληνώσεις επιτρέποντας να δούμε απεικονιστικά την ενδεχόμενη βλάβη ή φράξιμο του αγωγού. Διάγνωση προβλημάτων σε αγωγούς με κάμερα. Τα μπλοκαρίσματα προκύπτουν συνήθως από κακοτεχνίες, ρίζες κοντινού δέντρου που εισχωρούν στους αγωγούς, από ιζήματα λυμάτων κ.α. Όλα αυτά τα προβλήματα στους αγωγούς συχνά δημιουργούν βουλώματα στη διέλευση των υδάτων. Ως αποτέλεσμα έχουμε την αναστροφή τους στην αρχή. Έτσι πλημμυρίζουν οι χώροι εγκατάστασης τους. Ακόμα προκαλούνται σπασίματα στις σωληνώσεις που διαφεύγουν τα καθαρά ή τα ακάθαρτα νερά με λύματα στον περιβάλλοντά τους χώρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνήστε για μια προσφορά.

 

Έχουμε επενδύσει στην τελευταία και πιο αποτελεσματική τεχνολογία που παρέχει ακριβείς εκτιμήσεις και αναλύσεις σε όλα τα θέματα της αποχετεύσης. Το εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας μας, αναγνωρίζοντας την κατανομή και τον τύπο του δικτύου στο χώρο σας, χρησιμοποιώντας τη διάγνωση με κάμερα, βλέπει την ενδεχόμενη ζημιά και σας ενημερώνει για το είδος και βάθος της ζημιάς, ώστε να συγκεκριμενοποιήσετε το σημείο επέμβασης του υδραυλικού γλυτώνοντας σας έτσι ανώφελα σκαψίματα, χρόνο και χρήματα.

 

Η Διαδικασία

Η Βιντεοσκόπηση – Επιθεώρηση των Αγωγών Αποχέτευσης με την βοήθεια Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV)  είναι η πλέον κρίσιμη διαδικασία για τον έλεγχο των δικτύων αποχέτευσης και όμβριων. Η διαδικασία εκτελείται σύμφωνα με καθορισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.

Ο εξοπλισμός που απαιτείται για την διαδικασία του ελέγχου βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε αυτοκίνητο κλειστού τύπου. Περιλαμβάνει πλήρες σύστημα ελέγχου των καμερών, υπολογιστή για την καταγραφή της βιντεοσκόπησης, διαφορετικά είδη καμερών και φορείων για αυτές, πλήρη αυτονομία ρεύματος για τον ανωτέρω εξοπλισμό με χρήση γεννήτριας, πάνω από 200m καλωδίου για βιντεοσκόπηση μεγάλων τμημάτων αγωγών χωρίς να πραγματοποιούνται συνεχεία μεταφορές του εξοπλισμού με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και την ελαχιστοποίηση της όποιας όχλησης μπορεί να δημιουργηθεί.

Η διαδικασία του ελέγχου για αγωγούς πάνω από 150 mm διάμετρο είναι ακριβής, γρήγορη και αξιόπιστη:

  • Το φορείο πάνω στο οποίο βρίσκεται η κατάλληλη ανά περίπτωση κάμερα καθελκύεται στον υπό έλεγχο αγωγό από το φρεάτιο επίσκεψης αυτού ή από οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο σημείο εισόδου (π.χ. φρεάτιο υδροσυλλογής για δίκτυο ομβρίων υδάτων)
  • Πραγματοποιείται η βιντεοσκόπηση και καταγραφή όλου του μήκους του αγωγού και επισημαίνονται τυχόν αποθέσεις, θραύσεις, καταρρεύσεις, εισροές, ρίζες δέντρων, ελαττωματικές συνδέσεις, λανθασμένες κλίσεις και εμφράξεις που οφείλονται σε αστοχίες κατασκευής ή στην λειτουργία του δικτύου. Ταυτόχρονα με τον οπτικό έλεγχο για τυχόν ατέλειες του δικτύου πραγματοποιείται και έλεγχος της κατά μήκος κλίσης αυτού. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα εκτός των ανωτέρω να γίνει και έλεγχος διατομών στο δίκτυο για παραμορφώσεις των αγωγών με χρήση ειδικής διάταξης laser.
  • Τα αποτελέσματα της βιντεοσκόπησης εξάγονται, εκτυπώνονται και παραδίδονται στον ενδιαφερόμενο υπό μορφή πρωτοκόλλων στα οποία περιγράφονται η απορροϊκή ή μη ικανότητα του αγωγού. Εκτός από τα εκτυπωμένα πρωτόκολλα η περιγραφή των ευρημάτων υπάρχει (με τη μορφή σημείωσης στο άνω δεξιά μέρος) και στα βίντεο που επίσης παραδίδονται στον ενδιαφερόμενο.
  • Τέλος, αξιολογώντας τα αποτελέσματα της βιντεοσκόπησης προτείνονται οι ενδεδειγμένες λύσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Μέθοδος εκτέλεσης εργασίας – Αποφράξεις Διάγνωση με κάμερα

Μετά τον καθαρισμό αποχέτευσης  ο αγωγός είναι έτοιμος να υποβληθεί σε έλεγχο. Μια τηλεκατευθυνόμενη μικροκάμερα-ρομπότ, εισάγεται στον αγωγό. Δέχεται εντολές από το κέντρο ελέγχου του οχήματος βιντεοσκόπησης. Η πορεία της κάμερας, η ακριβής θέση της κάθε στιγμή, η κλίση του αγωγού και η θερμοκρασία καταγράφονται σε βίντεο. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αναλύει τις πληροφορίες που λαμβάνει η μικροκάμερα. Τις συνδυάζει με δεδομένα που του παρέχουν ειδικοί αισθητήρες στο όχημα. Το σύστημα, μετά το τέλος της διαδικασίας, εκδίδει αναλυτικά διαγράμματα για την κατάσταση των αγωγών και τυπώνει εικόνες από τα σημεία που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δυνατότητες ελέγχων στους αγωγούς

  • Εντοπισμός ρωγμών και σπασμένων σωλήνων.
  • Καθιζήσεις τμημάτων του αγωγού.
  • Εισχώρηση υπογείων υδάτων στο δίκτυο.
  • Εισχώρηση ριζών στο δίκτυο.
  • Έλεγχος υδατοστεγανότητας αρμών.
  • Παράνομες συνδέσεις.
  • Υπολείμματα σκυροδέματος που έχουν ενσωματωθεί στον αγωγό.

Με τη βιντεοσκόπηση επιτυγχάνεται:

  • Αναγνώριση, έλεγχος και περιγραφή βλαβών και ελλείψεων.
  • Έλεγχος ποιότητας κατασκευής δικτύων.
  • Έλεγχος δικτύων πριν την προγραμματισμένη κατασκευή έργων οδοποιίας.
  • Χαρτογράφηση δικτύων που έχουν χαθεί.
  • Εξασφάλιση αποδεικτικών στοιχείων σε περίπτωση απαίτησης αποζημίωσης.

Το εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρίας μας, αναγνωρίζει την κατανομή και τον τύπο του δικτύου στο χώρο σας. Χρησιμοποιεί τη διάγνωση με κάμερα, βλέπει την ενδεχόμενη ζημιά και σας ενημερώνει για το είδος και βάθος της ζημιάς. Έτσι θα συγκεκριμενοποιήσετε το σημείο επέμβασης του υδραυλικού γλυτώνοντας σας έτσι ανώφελα σκαψίματα, χρόνο και χρήμα. Καταγράφεται αν ζητηθεί σε DVD για να γίνεται αντιληπτό από τον υδραυλικό που θα το επισκευάσει αλλά και από σας ώστε να σκιαγραφηθεί σωστά η πορεία που θα ακολουθηθεί. Επίσης προσφέρουμε: [posts-by-tag tags = “ΥΠΗΡΕΣΙΑ” number=”5″ exclude_current_post=”true”]

Διάγνωση με κάμερα: Τιμοκατάλογος

Από τι εξαρτάται το κόστος μιας διάγνωσης με κάμερα ?

Το κόστος για μια διάγνωση με κάμερα, καθορίζεται από το δίκτυο το οποίο θέλουμε να επιθεωρήσουμε, δηλαδή η τελική τιμή καθορίζεται από τα συνολικά μετρά της αποχέτευσης και την κατάσταση του δικτύου.